Over mezelf

Ik ben Kristel Soffers (°1965), ik ben opgegroeid in Merksem en woon sinds 1989 in Broechem. Tijdens mijn humaniora in Stella Maris (Merksem), heb ik de opleiding voor opticien vervolmaakt.

Omdat ik enorm veel interesse had in de optometrie, heb ik me verder gespecialiseerd en vervolgens behaalde ik aan het Instituut voor Optometrie (België) in 1987 mijn diploma van functioneel optometriste.

Daarna volgde ik internship aan de State University New York, College of Optometry.

In de 7 jaar die daarop volgden heb ik gewerkt bij het Centrum voor Beter Zien in Antwerpen en later ook in Nederland als functioneel optometrist en contactlensspecialist.

Sinds 1994 ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan. De eerste jaren heb ik mijn praktijk in Nederland gerund, waar het domein van de optometrie veel bekender is dan in België.

In 2001 heb ik de stap gezet om mijn praktijk “Centrum voor Optometrie” in Broechem verder te zetten. Ondertussen heb ik meer dan 30 jaar ervaring in zowel de functionele optometrie als contactlenzen. Mijn praktijk richt zich zowel naar kinderen als volwassenen.

In de loop der jaren ben ik verder ook docent geweest voor het Instituut Optometrie België en gaf ik ook les aan visueel therapeuten in Nederland. Regelmatig heb ik stagairs begeleid van Belgische hogescholen in mijn praktijk.

Sinds 2013 ben ik mij meer gaan specialiseren in myopie (bijziendheid) management en het aanpassen van nachtlenzen. Daarvoor heb ik verscheidene extra opleidingen gevolgd, ik wil helpen om de volgende generatie te beschermen tegen het ontwikkelen van progressieve bijziendheid. Verschillende onderzoeken voorspellen immers dat dit een toenemend probleem gaat worden.

Naast mijn werk in de praktijk geef ik af en toe ook lezingen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan functionele optometrie in België en Nederland.