Lenzen

Lenzen

Ik beschik over de nodige apparatuur en 30 jaar ervaring om je contactlenzen perfect aan te passen. Je kan bij mij terecht voor alle soorten contactlenzen in het bijzonder harde zuurstof doorlatende contactlenzen.

Bij een eerste afspraak worden de ogen opgemeten met een topograaf. Dit toestel maakt een zeer nauwkeurige 3D scan van de kromming van het hoornvlies. Het wordt gebruikt voor nadere bestudering van het hoornvlies om zo veranderingen en afwijkingen aan het hoornvlies goed te kunnen ontdekken en in kaart te brengen.

 Deze scan van je ogen is de basis voor de lenzen die aangemeten zullen worden. In samenspraak met de optometrist kan dan worden gekozen uit nachtlenzen, harde contactlenzen of zachte lenzen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen worden op maat gemaakt en je draagt deze alleen ’s nachts . Zo worden je ogen gecorrigeerd terwijl je slaapt. Het gevolg is dat je overdag goed ziet en je geen bril of andere correcite nodig hebt. Nachtlenzen zijn niet geschikt voor alle sterktes.

Contactlenzen

Je kan in mijn praktijk terecht voor het aanmeten van (harde) contactlenzen. Een regelmatig controle van jouw contactlenzen wordt geadviseerd. Tijdens zo’n controle worden de lenzen, indien nodig, gepolijst om het draagcomfort te verbeteren en wordt de levensduur van de lens verlengd.

Zachte lenzen

Door mijn expertise kan ik je ook helpen met het aanmeten van de meest aangepaste zachte lenzen voor jouw ogen.

Indien je weinig ervaring hebt met het inbrengen en verwijderen van de lens, geef ik je tips en blijven we samen oefenen tot het lukt.